tisdag 23 februari 2010

Ända till september

Tisdag

Jorrå, det blev en bättre dag i stallet idag, tack och lov för det!
Red Royal i padocken idag igen, han skötte sig bra idag oxå. Tänk vad modig han är som knappt vikar i örat när en timmerbil åker förbi på vägen. Min häst är sååå duktigt så.

Blir jobb imorn i stallet oxå, good for me! Alla pengar är välkommna till min plånbok. Tycker ni inte att jag jobbar ganska mkt för att vara arbetslös? Haha! Nej, just det... Arbetsökande! Det är ju det jag är... Glömmer så lätt.
Mamma har iaf lovat att hon ska hjälpa mig med en ansökan till IKEA snart. När är snart? Snart hoppas jag.

För övrigt är det en och en halv vecka kvar till jag fyller 20 BAST!!!!
Lämnade en lista på grejer som jag önskar mig till mamma. Andra kanske skulle kalla det för önskelista, men det låter ju såååå larvigt.
Öm.. Aa, iaf så tänkte jag att ni kanske är nyfikna på vad som stod på listan. Okej, förmodligen är ni nog inte det, men ni får väl sluta läsa nu då!
Faaaast, det är ju roligare med bilder förstås, men det orkar jag inte fixa nu så det får bli en annan dag.

Får nog bli sängen nu, för jag är tröttare än tröttast.
Sweet dreams

/linnhelenapettersson

måndag 22 februari 2010

För jag vet vem jag är när jag är hos dig

Måndag

Har jobbat i stallet idag. Och idag har det varit mer kaos än vanligt.
Orkar inte skriva om allt som hände idag och jag tror inte att ni orkar läsa om det heller faktiskt. Men idag kändes det som jag befann mig i stallet från helvetet ungefär, eller som mamma så fint uttryckte det "hell´s stable". Allt hände verkligen idag. Är det inte underbart med måndagar så säg?
Har för övrigt varit superduper-modig både idag och igår! Red för första gången utomhus sen Royal slängde av mig. Vi galopperade så att snön yrde i padocken, väldigt härligt. Fast det bör nog tilläggas att jag har varit väldigt nervös både idag och igår, tror hela tiden att han ska få fnatt och börja bocka och kasta av mig. Försöker göra det bästa av situtionen och njuta så gott jag kan ändå.

Imorn ska jag jobba på sörmon igen, hoppas det blir en mer normal dag imorn. Det brukar ju vara så roligt att jobba i stallet annars när man slipper sånt här som vi har fått stå ut med idag.
Äh, nu orkar jag inte skriva mer så jag slänger in en finfin text från Melissa Horn ist.
Puss


Det tar ett tag för mig, jag kanske glömmer hur man gör
sist var himlen vit som papper ovanför
Men jag har slutat säga nej, nu ska jag göra vad jag kan
jag ska riva mina murar tills vi ser varann

För jag vet vem jag är när jag är hos dig
ja, jag vet vem jag är när jag är hos dig

Jag har aldrig fått ihop modell och verklighet
Jag tankar nya tankar, men långsamt som du vet
Så jag lovar ingenting, jag säger hellre förlåt
Vi ska va dom vi vill vara hellre nu än efteråt

För jag vet vem jag är när jag är hos dig
ja, jag vet vem jag är när jag är hos dig

Jag har inte sagt till nån, att du blev kvar här igår
fast det är svårt att hålla tyst när alla frågar hur det går

För jag vet vem jag är när jag är hos dig
ja, jag vet vem jag är när jag är hos dig
ja, jag vet vem jag är när jag är hos dig
ja, jag vet vem jag är när jag är hos dig


Melissa Horn - Jag vet vem jag är när jag är hos dig

/linnhelenapettersson

onsdag 17 februari 2010

Kärlek i tystnadens tid

Onsdag

Idag har jag jobbat på Clas Ohlson för första gången sen 31 december, fick en mjukstart med uppackning (07.00-10.00). Imorn ska jag jobba från 07.00-13.00, vilket innbär att jag ska sitta i kassan oxå, det känns lite pirrigt. Tänk om jag har glömt bort allt och gör bort mig totalt! Det känns som det va jättelänge sen jag jobbade där, fast så är det ju inte egentligen så det löser sig nog. Kanske...

Älskar när man bara jobbar till 10, då kan man åka hem och sova en stund till när man har slutat, vilket jag gjorde idag. Mysigt. Och sen blev dagen ännu bättre när Mattias gick med på att beställa pizza till lunch, hihi!
Har precis vart och hämtat pappa på karlstad flygplats nu, han har varit en vecka på Gran Canaria själv. Fattar inte att man vill åka själv till ett sånt ställe. Det ville nog inte han heller egentligen, men eftersom varken jag eller mamma ville följa med så åkte han själv.

Nu sitter jag här och funderar på om jag ska ta och bädda med nya sängkläder i min säng innan mamma kommer, annars kommer hon nog bli vansinnig, fast det är ju å andra sidan van vid. Funderar oxå på att lägg upp en bild på dom fina rosorna, chokladen och kortet jag fick av Mattias den 10 februari. Vi firade nämligen 2 år tillsammans då. Och i lördags gick vi på resturang (Tiffanys) och åt 3-rätters middag och hade det mysigt:) Slänger nog upp ett kort sen.

Så det var nog allt. Over and out.
/linnhelenapettersson

tisdag 16 februari 2010

ja du vet hur jag kan bli

Tisdag

Första lediga dagen på länge. skönt. Det är ngt speciellt med att vara ledig mitt i veckan, det blir liksom extra skönt och lyxigt på nått sätt.

Hur som helst, min lediga dag ägnade jag åt att ta en ordentlig sovmorgon och mysig frukost framför tvn. När Mattias kom tillbaka från skolan åkte vi till maxi och köpte grillad kyckling och potatissallad som vi åt till lunch. Vid 2-tiden åkte jag iväg till stallet och gjorde allt det vanliga. Royal gick väldigt bra idag, känns som vi har börjat hitta varandra nu och det gör att jag börjar bli såååå tävlingssugen!
När jag kom hem gjorde jag massa tråkiga grejer som ni antagligen inte har nån lust att läsa om.. Ni vet, tog rätt på tvätt, plockade ur diskmaskinen, bytte sängkläder och sådär. Och nu sitter jag här och bloggar för första gången på länge.

Vet egentligen inte varför jag inte har skrivit ngt på länge, för det är verkligen inte ngn brist på idér på kommande inlägg. Finns så mkt jag skulle kunna skriva om men som jag inte har ngn lust att dela med mig av till hela världen. Fegis, kanske ni tänker nu men jag kan ta det för jag tycker inte att det är värt det helt enkelt.

Äh, nej nu skiter jag i det här. Det snurrar alldels för mkt i huvudet nu för att jag ska kunna få fram ngt vettigt. Hör av mig en annan dag när hjärnkontoret är i funktion igen.
/linnhelenapettersson

lördag 6 februari 2010

Starkare än ord

Lördag

Känns inte som jag har ngt som jag vill skriva om..
Vad vill ni läsa om? Äh, det skiter väl jag i! Ni får läsa om vad som erbjuds helt enkelt. Punkt.

Har jobbat hela veckan i stallet. Every day.
Jag trivs väldigt bra med att vara i stallet hela dagarna, det känns inte som man jobbar. Man gör roliga saker som man får betalt för, och hur bra är inte det? Och motionen får man på köpet, winwin-situation!

Igår (fredag) ägnade jag åt pizza, datorn, sovande framför tvn och dagdrömmar.
Va verkligen jättetrött igår kväll, tror jag gick och la mig vid elva och innan det hade jag som sagt sovit framför tvn (let´s dance). Fan! Jag missade EMD-Mattias oxå.
Det är smällar man får ta här i livet, I guess.

Åh, nu kom Sång för April med Peter Lemarc på spellistan. Jag får ryssningar. Underbar låt. Somnade med ipoden i torsdags kväll när jag lyssnade på just Sång för April . Älskar att göra så, man somnar så skönt till musik och har man tur så drömmer man härliga drömmar oxå. Jag hade tur.

Jag har låtar som jag förknippar starkt med speciella människor och tillfällen och det är såna låtar som betyder extra mycket, det är dom man får ryssningar av.
Det finns så många låtar som jag förknippar starkt med Knubbe så jag nästan börjar gråta och andra som gör mig så tävlingssugen så jag nästan spricker.
När jag hör I Love You Always Forever-Donna Lewis så kan jag inte hålla tårarna tillbaka. Den spelades på radion när vi hade lämnat Knubbe i Örebro till den där hästlastbilen som skulle ta honom till Finland.
Eller när jag hör Orinoco Flow-Enya så ser jag framför mig hur jag och Royal rider våran kür i ett full satt Globen. Den känslan får håret att resa sig i över hela kroppen.
Och när jag lyssnar på Sång för April-Peter Lemarc, så får jag en sån må-bra känsla. Det är så det ska känns när allt är helt rätt. Har svårt att sätta ord på det faktiskt.

/linnhelenapettersson

torsdag 4 februari 2010

Bortom vett och sans

Torsdag
Snälla, kom hit fort
Kom så fort du kan
Ta med din spegel och din andedräkt
Kom, blås på mej
Ljug för mej igen
Om och om igen
Som för första gången
Bara håll mej fången
I en helig lögn

Åh, förälska mej!
Älska mej sönder och samman
Låt mej vara nån annan
Förälska mej!
Åh, förälska mej!
Med dina bara händer
Med dina bara händer

Här är allting kallt
Rimfrost överallt
Här ligger viken frusen
Tät snö på husen
Som tungmetall
Kom och för mej ut
Dit himlen saknar slut
Jag har gjort mej hård, så hård
Som klippan mot havet
Hjälp mej ut

Åh, förälska mej!
Ta mej nån annanstans
Bortom vett och sans
Förälska mej!
Åh, bara förälska mej!
Med dina bara händer
Med dina bara händer

Jag har vart där förr
Men det var längesen
Ja, jag har gått i din himmel
I ditt paradis
Och jag vill dit igen

Åh, förälska mej!
Med din mun mot det röda
I morrn kan vi vara döda
Förälska mej!
Gör vad du vill med mej
Kom och jag följer dej
Förälska mej!
Ta mitt förnuft i beslag
Men gör det nu, i dag
Förälska mej!
Åh, förälska mej!
Med dina bara händer
Med dina bara händer

Peter Lemarc - Förälska mig!

/linnhelenapettersson

onsdag 3 februari 2010

Vi överlevde vintern

Onsdag

Länge sen jag hörde av mig. jag vet.
Har egentligen ingen lust att skriva ngt här men jag gör det ändå.
Egentligen har jag lust att skriva ngt barnsligt, otrevligt, lågt och jävligt sant. Men det tänker jag inte göra.
Som vanligt är det förmodligen det som förväntas just nu. Förmodligen. Men vad vet jag. Ingenting förmodligen.

Finns en grupp på facebook som jag gick med i för ett tag sen. Det var inte en sån där grupp som jag bara gick med i för-att-det-är-en-kul-grej-grupp, utan en grupp som jag verkligen gick med i för att det är min åsikt och för att jag vill att andra ska veta att det är det och dessutom respektera det.
Nu kanske ni inte fattar nånting, men det gör ingenting darlings.

Skumt inlägg. Jag vet. Jag vet. Jag vet. JAG VET!
Det är nog mycket jag vet som ni inte tror att jag vet. Konstigt sånt där.

P.s
Har haft en väldigt bra dag om ngn undrar.

/linnhelenapettersson