onsdag 29 september 2010

Starkare än ord

Vilken fin höstdag det blev idag, härligt! Ska bli härligt att cykla iväg till stallet sen.

Beställde nya ridstövlar igår och det blir tom billigare än jag hade räknat med, sånt gillar man. Lämnade även in mina gamla på lagning, hoppas dom hinner laga dom innan söndag då det är tävling i Kristinehamn. Vi ska rida LA:3 för första gången, ska bli jättekul! Malin ska vara med och rida kval oxå. Det ska bli jättekul att tävla tillsammans igen, sist vi gjorde det va på lag-SM 2008. Saknar att rida lag, hoppas vi kommer göra det igen i framtiden.

Igår kväll åkte vi hem till Mattias. Älskar att vara på landet, det är så himla fint såhär på hösten med alla stora träd som har blivit gula, röda och orangea. Åt en jättegod middag med fläskfilé & potatisgratäng, sen blev det mys framför tvn med mini glassar och kaffe. Härligt avslut på en härlig dag.

Idag har jag inte hunnit med så mycket, känner mig fortfarnade lite sliten sen helgen faktiskt. Tänkte åka till stallet, byta sängkläder, ta rätt på lite tvätt, skicka iväg några ansökningar till ställen som jag har fått tips om och laga mat om jag hinner.

Ha en bra dag, för det ska jag ha!

tisdag 28 september 2010

Love the way you lie

Helgen i Nyköping var superrolig! Träningen gick jättebra och Liane verkade gilla Royal, han hade en "magnifik galopp" sa hon, hehe! Känner mig jätteinspererad av helgen och jag tror att vi har hittat våran spetstränare.
Malin och jag hann även med en natt i Nyköping, och nu vet Nyköpingsborna hur vilda värmlänningar festar. Vi blev bjudna på drinkar och shots hela kvällen och dansade tills svetten rann. En kanonkväll helt enkelt!

Malins vildkatt Gucci. Han kanske inte ser ut som en vildkatt på kortet, men ack så man kan bedra sig. Han har världens sötaste mage, den är nämligen prickig! :)

Världens vackraste Royal. Lägg märke till namnskylten -"Mr Bean", Lianes VM-häst.

Suddig bild, men det är iaf Malin framför en tavla på viktoria & Daniel. Don´t ask! haha!

Kram

måndag 27 september 2010

Big deal?

Haha, jösses tänk vad roligt det är med vilken effekt man kan framkalla med sina inlägg. Det är liksom den där effekten, ni vet -göra en höna av en fjäder. Det som är absolut roligast är när det är helt oprovocerat och ändå så får man reaktioner utöver det vanliga. Man behöver inte ens anstränga sig, det kommer gratis!

torsdag 23 september 2010

Jag borde veta bättre men det spelar ingen roll

Dan för dan, jo så känns det faktiskt! Det ska fixas och förberedas överallt och ingenstans. Det är min mamma i ett nötskal det! Anledning till detta hysteri är för att vi åker till Nyköping över helgen. Kommer att bli jättekul!

Igår storhandlade jag & Mattias. Har aldrig gjort det förut, men det gick ganska bra om man bortser från att Mattias var frusterad över att vi inte hittade. Han tycker bättre om Maxi och det gör nog jag oxå om jag får välja. När vi ska storhandla själva så kommer vi nog att bli Maxi-handlare. Jag hittar till godiset med förbundna ögon där, jag lovar!

Senare på kvällen bakade jag Muffins med glasyr. Jättefina blev dom!
Så fina att jag måste lägga upp en bild på dom faktiskt!

Efter muffinsbaket blev det Halv åtta hos mig, Idol & Kungarna av Tylösand såklart!
Älskar kungarna av Tylösand! Igår när jag tittade på det så utbrast jag till Mattias "Jag skulle vilja vara med där!". Det var mindre populärt kan jag säga.
Men du kan vara lugn Mattias, jag ska inte anmäla mig till nått sånt, loooovar!
Skulle nog inte stå ut en kväll ens, men det är roligt att kolla på iaf.


Idag har jag gjort en ost&skink paj för att ta med till Nyköping i helgen. Den blev oxå jättefin! Så därför får ni en bild på den oxå.


Nu ska jag städa. Så hej på er!

tisdag 21 september 2010

Most wanted


Är fruktansvärt sugen på denna vinterjacka från Kingsland. Den vill ha mig som sin ägare har den viskat till mig när jag sover, hur kan jag motstå detta?

P.S
Jag är inte shoppingberoende! Det bara verkar så ibland, haha! Där lurade jag er allt... Typ.

måndag 20 september 2010

The feel good drag

Ikväll blir det träning för Anki, skojigt! Kommer hem lagom till "Lite sällskap" med Fredrik & Filip, perrrrfekt!


Just nu sitter jag och äter lite marknads godis(Mattias marknads godis) och väntar på att det ska bli dags att sätta igång med maten, idag blir det fläsk med löksås.
Och jag ska göra världens godaste löksås som jag alltid gör!

Alliansen vann valet igår och det va väl inte riktigt så jag röstade, men man hade det väl lite på känn.
Mamma & jag åkte och röstade igår innan vi åkte till stallet, vi var alltså ridklädda när vi röstade. När vi hoppade in bilen igen så skrattade mamma och sa att "dom som såg oss nu trodde nog inte att vi röstade rött... Hästmänniskor och hoppar in i en Merca. Moderatkärring tänkte dom nog, haha!"
Tänk så fel dom hade isf! Man ska inte döma hunden efter håren säger man ju...

söndag 19 september 2010

Don't believe anything you say

Då var vi hemma från Storfors. Gick på marknaden igår och fyndade en del faktiskt. Köpte bla ullstrumpor, Lovicka vantar, växter och godis såklart!
Är extra nöjd med mitt lilla träd som jag fyndade, har velat haft ett sånt länge.
Dock var jag lite besviken på att det inte fanns langos, det har det alltid funnits alla andra år så det va lite trist. Det va en del andra stånd man saknade som brukar vara med. Kanske inte såna man brukar köpa av men som det ändå är kul att kolla i, fast om ingen köper ngt så är det väl inte så lönsamt kanske.

Som det trädet till höger ser mitt träd ut ungefär.

Ska iväg och rösta här lite senare i eftermiddag. Är fortfarnade osäker på vad jag ska rösta faktiskt. Gjorde ett sånt där test imorse och då fick jag resultatet att jag borde rösta på miljöpartiet... Eh? Jag trodde att jag skulle få vänsterpartiet eller socialdemokraterna, milöpartiet hade jag inte ens en tanke på. Haha! Det skillde inte mkt mellan miljöpartiet, socialdemokraterna och vänsterpariet iofs, men man blir ju lite konfunderad på vad man borde välja.

Hm...?

Längtar till nästa helg då det bär av till Nyköping och Malin igen! Och denna gången tar vi med Royal, för vi ska nämligen få träna Liane. Ska bli skitkul och jag är redan nervös, haha! Människan har ju faktiskt ridit VM för tusan! Kommer nog att bli en lärorik och intressant helg, hoppas Lille Skutt oxå tycker det.

Nu ska jag städa undan sommarskorna och ställa fram höstskorna istället.
Efter Storforsmarknaden är det offentligt -Hösten är här!

/Linnsi lusan

onsdag 15 september 2010

I walk the line

Nu kan ni avblåsa alla alarm! Jag överlevde hoppningen med Royal i onsdags!
Han skötte sig jättebra, inte ett enda bus gjorde han min lille skutt och jag är en mycket stolt mamma.

Jag har funderat på om jag borde byta till Blogg.se ist för Blogspot.com pga att jag skulle vilja se hur många läsare jag egentligen har... Tills jag idag för första gången upptäckte att faktiskt Blogspot.com oxå har det!!! Jäkligt klantigt att inte hitta dit tidigare men jag skyller på att jag har varit för lat för att ens lägga ner mig.
Hur som helst så blev jag ganska chockad när jag såg att jag hade 12 läsare, var av 2 st var från USA... Vad handlar det om liksom?? Vilka är ni och varför är min blogg så intressant för er? Eller jag menar "Welcome strangers!". Och vilka är ni andra 10 läsare? Jag vet att jag har 3 läsare, det finns ingen annan än dom som vet om att jag faktiskt bloggar. Jag har mycket svårt att tro att dom 3 använder sig av massa olika datorer för att gå in på min blogg... Eller?
Äsch, jag är glad för mina 12 läsare. Jag kanske borde blogga lite oftare eftersom jag uppenbarligen förväntas att leverera något intressant här.

Hade ju lovat er att lägga upp stockholmsbilderna, hade faktiskt tänkt göra det i detta inlägg trots att ni förmodligen redan har sett dom på FB.
MEN det verkar som alla mina bilder är borta från datorn, jag fattar inte vad som har hänt. Vart har dom tagit vägen? Alla bilder på Royal, från i sommar och massa andra bilder är bara helt borta! Min dator måste ha fått ett hjärnsläpp och glömt bort alla mina bilder. Så måste det vara! Han kommer nog ihåg dom om han bara får sova lite på saken.

Till helgen är det Storforsmarknaden och jag planerar att gå på den. Älskar att gå på marknad! Jag ska äta langos och köpa fårulls-sockor som jag kan ha i stallet.
Det är så mysigt med marknad! Storforsmarknaden förknippar jag med en riktigt härlig höstdag. så nu i helgen kommer det att bli höst på riktigt för mig, innan har det känts som nått mellanting mellan sommar och höst.

Nej, nu ska jag kolla på andra halvan av Idol som jag inte såg färdigt på igår! Eventuellet så kanske jag kollar på ett första avsnittet av Skånefruar oxå om jag inte kan slita mig härifrån, mihihi!

Have a nice day everybody! (måste jag börja skriva på engelska nu tror ni när jag har två läsare från USA??? Hahaha, nääääää!)

onsdag 8 september 2010

2-4-6-8 Motorway

Fortfarande inga bilder från Stockholm tyvärr.
Alla bilder vi tog är på Mattias kamera och han tyckte att han skulle få lägga upp dom denna gången. Så... Se till att få tummen ur och gör det då!? Jag har ju FAKTISKT mycket ivriga bloggläsare som knappt kan bärga sig innan dom får se bilderna!

Idag har det varit lite av en rörig dag faktiskt. Skjutsa mamma till jobbet pga punka på cykeln, 2 hästar att ta hand om, massa telefonsamtal, jobba, inte jobba, ta rätt på tvätt, ta rätt på disk, laga mat, hämta mamma och slutligen åka till stallet igen för att rida häst nummer 2.
Tanken är nämligen att jag ska försöka mig på att hoppa Royal idag, vet inte om det är en bra eller dålig idé, men sist slutade det med att jag trillade av och skrapade upp mig på staketet. Fast han har varit snäll nu, heeeela sommaren faktiskt (duttig heest) så han kanske har växt ifrån såna dumheter... Eller???

Annars har jag nog inget spännade att tillägga egentligen... Eller, jo! -Det vankas utgång på lördag med flickorna, ska bli riktigt roligt. Dock har jag inte en susning om vad man kan tänkas sätta på sig. Har massa sommarklänningar som jag skulle vilja använda, men nu är det väl höstkläder som gäller?
Det löser sig nog, det brukar det ju göra.

Om jag inte bloggar imorn så kan det bero på:
Alt 1: Jag trillade av idag när jag försökte hoppa med Royal och bröt nacken.
Alt 2: Jag är en mycket lat bloggare.

Det är 2 mycket rimmliga förklaringar. Välj själv eran favorit!

Spelar in Idol ikväll btw. Andreas är het, het, heeeeeet!

Tjillevippen på er!!!
/linnhelenapettersson

måndag 6 september 2010

We don´t celebrate sundays

Tänkte bara skryta lite om förra helgen, if you don´t mind.

Var iväg till Dyltbruk på regional tävling och red LB:2 & LB:3 i ösregn.
Men detta med dåligt väder verkar faktiskt inte bekomma Lille skutt särskillt mkt. Vi vann LB:2 med 71% och ridkänslan var verkligen på topp trots det väldigt tunga underlaget (vi red praktiskt taget i en sjö). I LB:3 var Royal ganska trött och sliten och vi hade en del missar, men fick ändå ett bra resultat på 64% och blev
2:a. Är jättestolt över min fin,fina häst.


Världens finaste, duktigaste, vackraste - Royal!

Mattias & Jag har varit i huvudstaden under helgen. Tänkte berätta mer när jag har lagt in bilderna från Mattias kamera. Men jag kan säga att det har varit en riktigt mysig och trevlig helg trots att det har varit ganska kyligt och blåsigt.
Men mer om det i nästa inlägg alltså!

/linnhelenapettersson